25-04-2016 18:50 | Door: Dimitri Reijerman

Volkswagen heeft een conceptversie van een nieuwe SUV getoond. De T-Prime Concept GTE is voorzien van een hybride aandrijving.

Volkswagen presenteerde het studiemodel tijdens de Auto China 2016-bijeenkomst. De plugin-hybride heeft een 2 liter verbrandingsmotor. Deze krijgt assistentie van een elektromotor met een vermogen van 135 paardenkrachten. Er is 4Motion-vierwielaandrijving beschikbaar.

T-Prime Concept GTE

Volgens Volkswagen kan de hybride zo'n 50 kilometer geheel elektrisch rijden. Ook zorgt de elektromotor voor een lager brandstofverbruik: Volkswagen specificeert 2,7 liter brandstof per 100 kilometer volgens de NETC-norm. De auto accelereert in 6 seconden naar 100 kilometer per uur en kan een topsnelheid van 224 kilometer per uur behalen.

De T-Prime Concept GTE laat zien dat Volkswagen de komende jaren steeds meer modellen wil gaan uitrusten met hybride aandrijving. Naast een hybride aandrijflijn wil de fabrikant toekomstige SUV's ook voorzien van meer elektronica, zoals een gebogen entertainmentscherm, en bedieningselementen voor touchbediening.

T-Prime Concept GTE

Bron: Volkswagen | Foto: Volkswagen