29-04-2016 07:05 | Door: Eelco Brandes

Volvo start volgend jaar in het Groot-Brittannië een grote praktijkproef met autonoom rijden. Het automerk zegt de introductie van de technologie te willen bespoedigen om het aantal ongelukken te verminderen.

De praktijktest van Volvo vindt plaats in Londen en heeft als titel Drive Me London. De proef onderscheidt zich volgens Volvo van andere praktijktests doordat particulieren en gezinnen de zelfrijdende auto’s gebruiken in het dagelijkse verkeer op de openbare weg.

Drive Me London gaat begin 2017 van start met een klein aantal semi-autonome Volvo’s en wordt in 2018 uitgebreid tot honderd autonome auto’s. Daarmee is het de grootste praktijktest die in Groot-Brittannië op de openbare weg plaatsvindt.

Volvo benut de ervaringen van deze gebruikers om autonoom rijdende auto’s verder te ontwikkelen en de technologie te perfectioneren voor alledaags gebruik. Thatcham Research, een Brits onderzoeksinstituut van de verzekeringsbranche, voert de technische data-analyse uit en schakelt indien dat voor de proef nodig is ook professionele testrijders in.

Doelstelling

Zelfrijdende auto’s moeten volgens Volvo bijdragen aan het bereiken van de doelstelling dat per 2020 niemand ernstig gewond raakt of om het leven komt in een nieuwe Volvo. “Autonoom rijden is de toekomst voor de veiligheid in auto’s”, zegt Håkan Samuelsson, president en chief executive van Volvo. “Hoe sneller autonome auto’s op de weg verschijnen, des te eerder sparen we mensenlevens.”

Bron: Volvo | Foto: Volvo