04-05-2016 08:07 | Door: Eelco Brandes

Een nieuwe resonator van DuPont zorgt ervoor dat de BMW i8 plug-in hybride sportauto stiller is. Dankzij een polyamide worden typische hogefrequentiegeluiden van de luchtinlaat volgens de fabrikant gedempd.

De zogeheten Zytel PLUS 95G35 is een polyamide die wordt vervaardigd met de Shield-technologie van DuPont. Deze technologie zorgt voor een langdurige resistentie tegen de hoge temperaturen en agressieve vloeistoffen die zich onder de motorkap kunnen voordoen, meldt het bedrijf in een persbericht.

Samenwerking

De resonator werd in samenwerking ontwikkeld door BMW Group, DuPont Performance Materials en Mann+Hummel.

Bij de realisatie van de breedbandresonator maakt deze Tier-1-leverancier gebruik van zijn ervaring in heetgaslassen voor de assemblage van twee spuitgegoten onderdelen: de geperforeerde binnenslang en een buitenste meetslang van ongeveer 40 centimeter lengte met geïntegreerde hulpstukken voor brandstoftankventilatie en de blow-by-inlaat.

Vervolgens wordt een extra luchtkanaal dat bestaat uit een elastisch balgsegment van onversterkt zacht nylon gemonteerd. Dit luchtkanaal verbindt de resonator met de luchtinlaatfilter en wordt aan de andere kant aangesloten op de inlaatzijde van de turbolader.

Bron: Dupont | Foto Dupont (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)