09-05-2016 13:37 | Door: Eelco Brandes

Heathrow Airport heeft als eerste vliegveld ter wereld vier Carbon Trust Standards gekregen. Dit is een wereldwijd erkende certificering toegekend voor de milieuprestaties van bedrijven.

De luchthaven krijgt de vier certificaten voor zijn inspanningen voor het milieu in de afgelopen twee jaar, meldt de Britse nieuwssite Business Green. Als eerste heeft Heathrow in 2013 z’n top 20-leveranciers in kaart gebracht. Deze bedrijven zijn samen goed voor 76 procent van de totale koolstofemissies in de productieketen.

Om deze en andere leveranciers te beïnvloeden, heeft de luchthaven het forum Heathrow Sustainability Partnership opgericht, dat praktische oplossingen biedt. De luchthaven blinkt volgens de certificering ook uit in zijn inspanningen om koolstof -en waterverbruik en afvalstromen te verminderen.

70.000 LED-lampen

Zo heeft Heathrow 5 procent minder CO2-uitstoot, heeft de luchthaven geïnvesteerd in 70.000 LED-lampen en is het waterverbruik per passagier met 3,9 procent gedaald. Bovendien is ook de hoeveelheid afval per passagier gedaald met 3,1 procent door 1.800 ton verspild voedsel te composteren.

Bron: Business Green  | Foto: Flickr  CreativeCommons (cropped by DuurzaamBV)