17-05-2016 12:12 | Door: Eelco Brandes

Nissan gaat een thuisaccu, genaamd XStorage, lanceren. Deze is gevuld met oude batterijen uit elektrische auto´s.

Steeds meer fabrikanten leveren een thuisaccu voor de meterkast. Automaker Tesla kwam al eerder met de Powerwall, een soortgelijke accu. De XStorage beschikt over 4,2 kilowattuur. Ter vergelijking, de Tesla Powerwall beschikt over 6,4 kilowattuur, meldt Egear.be.

De accu is bedoeld om groene stroom van bijvoorbeeld zonnepanelen op te slaan of zichzelf op te laden wanneer de stroomprijzen laag zijn. Op momenten dat de energieprijzen hoog zijn, kan een huishouden dan overschakelen op de batterij.

Stroomnet

Naast de thuisaccu gaat Nissan ook experimenteren met het aansluiten van elektrische auto's aan het stroomnet. Daarvoor werkt de automaker samen met een Britse netbeheerder.

Door de auto's aan het net te hangen kunnen pieken in de stroomvraag beter worden opgevangen. Bovendien krijgt iemand die met zijn auto stroom levert aan het net, een financiële vergoeding.

September 2016

De Nissan XStorage kan worden gereserveerd vanaf september 2016. Volledig geïnstalleerd kost de thuisbatterij € 4.000, terwijl een geïnstalleerde Powerwall € 6.000 € à 7.000 kost. Nissan verwacht de eerste vijf jaar 100.000 units van de XStorage te verkopen.

Bron: Egear.be | Foto: Nissan (Cropped by DuurzaamBV)