20-05-2016 12:07 | Door: Eelco Brandes

Duitsland wil in 2020 1 miljoen elektrische auto’s op de Autobahn hebben. Subsidies moeten een boost geven.

Met 50.000 elektrisch aangedreven auto’s op een totaal wagenpark van 45 miljoen is Duitsland geen voorloper in elektrisch rijden, meldt Carros.nl. In 2020 moet ruim 2 procent van de auto’s (deels) elektrisch zijn, vindt de Duitse overheid.

Wie vanaf komende juni een volledig elektrisch aangedreven auto koopt, krijgt een korting van € 4.000

Van 50.000 auto’s naar 1 miljoen in een jaar of vier is een behoorlijke opgave. De Duitse overheid wil dat bewerkstelligen door € 1,2 mrd voor subsidies uit te trekken. Wie vanaf komende juni een volledig elektrisch aangedreven auto koopt, krijgt een korting van € 4.000.

Laadinfrastructuur

Hybride-rijders kunnen rekenen op een aanschafprijs die € 3.000 lager ligt dan normaal. De Duitse overheid krijgt bijval van alle grote Duitse automerken die de maatregel voor de helft gaan financieren.

Om de verwachte groei in goede banen te kunnen leiden, gaat er ook nog eens € 300 mln naar het flink uitbreiden van de laadinfrastructuur.

Nederland

In Nederland zijn er ook subsidiemogelijkheden voor elekrtische rijders. De aanvraag ervan loopt via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Bron: Carros.nl | Foto: Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaam BV)