20-05-2016 13:45 | Door: Fitria Jelyta

Uber maakt deze week bekend zelfrijdende auto’s te testen in de Amerikaanse stad Pittsburgh. Hiermee zegt het bedrijf de veiligheid in het verkeer te bevorderen.

In het Uber Advanced Technologies Center (ATC) in Pittsburgh test het concern de hybride Ford Fusion, die landkaartgegevens moet verzamelen en autonoom moet rijden. Met zijn zelfrijdende modus moet er echter nog wel een menselijke bestuurder aanwezig zijn die het systeem in de gaten houdt.

Een vloot van duurzame, zelfrijdende taxi's

Betaalbaar en toegankelijk

De zelfrijdende Uber ATC-auto beschikt over onder meer radarsensoren, laserscanners en hogeresolutiecamera’s om de stedelijke omgeving tot in het detail in kaart te brengen. Volgens Uber biedt de zelfrijdende auto mogelijkheden voor het bevorderen van de veiligheid in het verkeer. Verder liggen er volgens Uber kansen om openbaarvervoersystemen betaalbaar en toegankelijker maken voor de reiziger.

Eerder heeft Uber-CEO Travis Kalanick gezegd 500.000 zelfrijdende Tesla’s te willen kopen als de autobouwer deze zou maken. Hiermee wil Uber een vloot van duurzame, zelfrijdende taxi’s opbouwen, doordat chauffeurs verreweg de grootste kostenpost zijn voor het bedrijf. 

Bron: Uber | Foto: Uber (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)