23-05-2016 16:40 | Door: Fitria Jelyta

Strukton is uitgeroepen tot winnaar van het Nederlandse mobiliteitsinitiatief ‘Low Car Diet’. De medewerkers van het bedrijf hebben bijna 80.000 kilometer schoner gereisd.

Tijdens de editie van het Low Car Diet in april van dit jaar heeft het bouw- en spoorbedrijf naar eigen zeggen 64 procent schoner gereisd.  Dit leidde tot een CO2-reductie van 7.500 kilo.

Daarnaast heeft Strukton-medewerker Herman van Meijl in april 1.100 woon-werkkilometers afgelegd met de fiets. Daarmee legde de medewerker van alle Nederlandse Low Car Diet-deelnemers de meeste fietskilometers af. “Elke keer dat wij meedoen met het Low Car Diet hebben we meer deelnemers en wordt er meer over gepraat”, zegt Tjark de Vries, directeur van Strukton Rail Nederland.

“We merken ook dat veel deelnemers hun gedrag blijvend aanpassen op basis van hun ervaringen tijdens het Low Car Diet. Dat is goed voor het milieu en voor de vitaliteit van onze mensen.” 

Elektrische leaseauto’s

Eerder startte Strukton samen met zijn zusterorganisaties Centric en Antea Group een pilot rondom elektrische leaseauto’s om de CO2-uitstoot te reduceren. Het bouw- en spoorbedrijf wil met de ervaringen in de pilot onder andere vaststellen hoe de laadvoorzieningen op de kantoren moeten worden ingericht.

Daarnaast is Strukton erin geslaagd de CO2-uitstoot in 2015 met 18 procent te reduceren ten opzichte van het voorgaande jaar. Dit werd mogelijk gemaakt door de CO2-uitstoot van het materieel op projecten te verminderen. Zo is Strukton betrokken bij een initiatief dat verschillende mogelijkheden zoekt om brandstof te besparen bij het werken met kranen en (graaf)machines. 

Bron: Strukton | Foto: Roel Hemkes, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)