26-05-2016 13:45 | Door: Fitria Jelyta

De start-up Blablacar, die gedeelde vervoersopties biedt, opent deze week een kantoor in Amsterdam. Vanuit Amsterdam worden de activiteiten van het bedrijf in de Benelux-landen aangestuurd.

Met meer dan 25 miljoen leden in tweeëntwintig landen claimt de start-up het grootste lange afstand-ridesharingplatform te zijn. Volgens Blablacar is de deeleconomie sterk in opkomst in de Benelux-landen, waardoor de opening van het Amsterdamse kantoor gunstig is voor de aansturing van de activiteiten in deze landen.

Dankzij eerdere investeringsrondes, waaronder de grote investeringsronde van $ 200 mln in 2015, is de Nederlandse Blablacar-hub ontstaan. Met deze investering werd Blablacar naar eigen zeggen een van de meest gefinancierde start-ups van Europa.

Brazilië

“Nederland is een broedplaats voor start-ups en daarom een goede plek om ons te vestigen”, zegt Nicolas Brusson, medeoprichter en COO van Blablacar, in een persbericht. “Op een lokaal niveau kunnen wij voortbouwen op het mooie werk dat eerder vanuit Parijs werd verricht en de groei in de bestaande landen versnellen.”

Vorig jaar maakte de Franse carpooldienst bekend in Brazilië zijn diensten aan te bieden. Volgens de firma geeft dit aan veel arme Brazilianen de mogelijkheid om per auto te reizen. 

Bron: Blablacar | Foto: Blablacar (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)