27-05-2016 09:02 | Door: Fitria Jelyta

Apple doet onderzoek naar laadinfrastructuur voor elektrische auto's. Zo kijkt de techreus naar mogelijkheden om de laders te verbeteren, zodat elektrische auto's langere afstanden kunnen afleggen.

Dat schrijft Reuters. Volgens het persbureau heeft de technologiegigant plannen om laadinfrastructuur en bijbehorende software te ontwikkelen voor elektrische auto’s. Hiervoor benadert Apple verschillende bedrijven die technologie ontwikkelen voor het opladen van elektrisch vervoer.

Specialisten

De bronnen van Reuters melden dat het concern gesprekken voert rond de onderliggende technologie van elektrische laders, waardoor de auto’s langer kunnen blijven rijden. Eerder meldde de Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) dat Apple in Berlijn aan zijn elektrische auto werkt. De techreus zou zijn auto in Duitsland als onderdeel van een deelautodienst aan de man willen brengen.

Daarnaast zou Apple specialisten op het gebied van elektrisch laden hebben ingehuurd, zoals Rónán Ó Braonáin, een voormalige BMW-medewerker die verantwoordelijk was voor het integreren van elektrische laders in energiesystemen van woningen en ook voor de communicatie tussen laders en auto’s.

Zelfrijdende auto?

In 2015 meldde Reuters op basis van anonieme bronnen dat BMW en Apple onderhandelen over een mogelijke samenwerking. De autofabrikant voelt zich genoodzaakt om vol in te zetten op slimmere en schonere auto’s en zoekt daarbij partners.

Volgens de geruchten werkt Apple aan de ontwikkeling van een zelfrijdende auto. De techreus wil hier echter niets over loslaten. Ook al heeft Apple de nodige softwarekennis in huis, het zelf bouwen van een auto vormt mogelijk een obstakel. Een optie die wordt genoemd is dat Apple onderdelen van BMW’s i3 wil afnemen, zodat het bedrijf op basis van een i3 verder kan werken aan zijn autonoom rijdende auto. 

Bron: Reuters | Foto: Brian Snelson, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)