30-05-2016 10:30 | Door: Eelco Brandes

De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) stapt in snellaadstations voor elektrische auto's. Het bedrijf opent langs de A13 bij Delft het eerste eigen snellaadstation.

Het station is vanaf volgende maand operationeel en is ontwikkeld samen met MisterGreen Electric Lease, waar NLE al eerder mee samenwerkte. In maart maakte het bedrijf bekend samen met MisterGreen duizend exemplaren van de nieuwe Tesla Model 3 naar Nederland te halen en zijn dienstverlening uit te breiden door onder andere leaseproposities aan te bieden aan zijn klanten.

Stroomversnelling

"Hoe meer oplaadmogelijkheden er zijn, hoe aantrekkelijker volledig elektrisch rijden wordt voor een grote groep", aldus Harald Swinkels, oprichter en CEO van NLE. Zijn doel is elektrisch rijden in Nederland in een stroomversnelling te brengen.

NLE kijkt momenteel naar andere plekken om in de toekomst nog meer snellaadstations te openen. "We kijken voortdurend naar de mogelijkheden. Over een tijdje zijn wij een vertrouwd beeld langs de snelweg", zegt Swinkels.

Twee auto’s

Op het laadstation bij Delft kunnen twee auto's tegelijk laden. In 30 minuten wordt de accu voor 80 procent opgeladen.

Maar in de praktijk leggen automobilisten volgens NLE hun wagen zo'n 15 minuten aan de lader en laden ze de accu 's nachts thuis volledig op. Op het dak van het snellaadstation zijn 39 zonnepanelen aangebracht die duurzame energie leveren.

Bron: NLE | Foto: Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBV)