01-06-2016 07:52 | Door: Eelco Brandes

Volkswagen Group verwacht tegen 2025 jaarlijks wereldwijd 1 miljoen elektrische en plug-in hybride auto’s te moeten verkopen. Dat is nodig om aan de CO2-emissie-eisen te kunnen voldoen.

Dat meldt Automotive News Europe. Alle autofabrikanten moeten de komende jaren over hun totale autoverkopen voldoen aan een gemiddelde maximale CO2-uitstoot.

Volkswagen kwam tot het aantal van 1 miljoen auto's door de CO2-limiet te extrapoleren, waar het bedrijf verwacht in 2025 aan te moeten voldoen. Daarbij is ook gekeken naar wetsvoorstellen in China.

Eind dit jaar heeft de Volkswagen Group naar verwachting in totaal 103.000 elektrische en plug-in hybride auto’s verkocht. Dit is het totaal sinds de fabrikant startte met de verkoop.

Vergelijking

Ter vergelijking: Toyota verkocht alleen vorig jaar al 75.400 Prius plug-in hybride auto's. En Renault-Nissan verkocht vorig jaar 85.000 elektrische auto's.

Volkswagen Group heeft op dit moment drie elektrische auto’s op de markt en zes plug-in hybrides. In 2020 moet het aantal stekkermodellen zijn gegroeid naar twintig.

Bron: Automotive Europe | Foto: Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBV)