02-06-2016 13:39 | Door: Eelco Brandes

Een duurzaam mobiliteitsplatform waarbij gebruikers hetzelfde gemak en dezelfde flexibiliteit hebben als bij elektrisch autobezit, maar zonder de nadelen. Dat gaan autoleasebedrijf Athlon Car Lease en start-up P33 ontwikkelen.

De twee partijen zijn hiervoor een samenwerking aangegaan. P33 ontwikkelt nieuwe mobiliteitsoplossingen, gebaseerd op het intensief gebruik van elektrische auto's. Naar verwachting wordt de dienst in 2017 ook voor het algemene publiek toegankelijk. De eerste proeven met enkele tientallen elektrische auto’s zijn reeds aanstaande in Eindhoven.

De auto’s zullen straks te vinden zijn bij bedrijven. “We werken eerst aan corporate mobility. Bijzondere is wel dat we het mogelijk gaan maken dat een werknemer van een deelnemend bedrijf ook een auto kan pakken van een ander deelnemend bedrijf”, aldus Merien ten Houten, woordvoerster namens P33.

Legio voordelen

De voordelen zijn voor gebruiker legio, menen de bedrijven. Denk aan het gebrek van hoge kosten en CO2-uitstoot omdat de gebruikers zelf geen auto bezitten. Door elektrische auto's flexibel in te zetten, zijn er bovendien veel minder auto's nodig. Dat betekent volgens de samenwerkende partijen minder parkeerplaatsen en meer ruimte voor groen in de stedelijke omgeving. 

Bron: ANP | Foto: Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBV)