02-06-2016 13:30 | Door: Eelco Brandes

De grootste Nissan-fabriek in Europa, de Nissan-fabriek in Sunderland, is overgeschakeld op stroom van een nieuwe zonne-energiecentrale.  Met 19.000 zonnepanelen en een vermogen van 4,75 megawatt zet het bedrijf een belangrijke duurzame stap om de emissie naar nul te reduceren.

De zonne-energiecentrale is gebouwd naast de tien windturbines die al stroom leverden voor de Nissan-fabriek in Sunderland. Hier worden de volledig elektrische Nissan Leaf voor Europa en de batterijen voor deze auto geproduceerd.

Intelligente mobiliteit

Colin Lawther, Nissans senior vice president for manufacturing, purchasing and supply chain management in Europa, vertelt: “Hernieuwbare energie is essentieel in Nissans visie op intelligente mobiliteit. We hebben in Europa al meer dan 50.000 Nissans Leaf geproduceerd en de nieuwe Leaf 30 kilowattuur met een actieradius van 250 kilometer is nu ook leverbaar.”

Lawther vervolgt: “We hebben al tien windturbines die stroom leveren aan de fabriek in Sunderland. Met de nieuwe zonne-energiecentrale verkleinen we de impact van Nissan-voertuigen op het milieu gedurende hun hele levensduur nog verder.”

Bron en foto's: Nissan (Cropped by DuurzaamBV)