17-07-2013 10:38 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

AgentschapNL heeft een startgids uitgebracht om bedrijven te ondersteunen bij hun vragen over een overstap naar elektrisch vervoer.

Elektrisch vervoer is in opmars. Steeds meer fabrikanten komen met hybride, plug-in hybride of elektrische auto’s. Daarnaast komen er steeds meer oplaadpunten die elektrisch rijden wel bevorderen, maar hoe ze werken is vaak niet direct duidelijk.

Veel bedrijven willen wel één of meer elektrische voertuigen kopen, maar weten bijvoorbeeld niet wat de kosten zijn. Of ze hebben vragen over de (fiscale) voordelen van elektrisch rijden.

Zo veel vragen en een zoektocht naar informatie kan zorgen voor terughoudendheid bij bedrijven om over te stappen, AgentschapNL hoopt hierin te kunnen ondersteunen.

De startgids

Met de ‘Startgids voor bedrijven’ geeft Agentschap NL ondernemers antwoord op veelgestelde vragen. Zo wordt het voor bedrijven makkelijker om over te stappen naar elektrisch vervoer.

De gids behandelt kort en krachtig de praktijk van elektrisch vervoer. De kosten en (fiscale) voordelen staan overzichtelijk op een rijtje. Daaruit blijkt bijvoorbeeld dat elektrisch rijden in sommige gevallen goedkoper is dan rijden op benzine of diesel.

Ook het opladen van het voertuig en de beschikbaarheid van laadpunten komen aan bod. Praktijk- en rekenvoorbeelden maken de overwegingen om wel of niet te kiezen voor elektrisch vervoer nog concreter.

Bron: AgentschapNL