17-06-2016 10:10 | Door: Eelco Brandes

In wat voor auto’s rijden de rijken der aarde over 100 jaar? Rolls-Royce heeft een poging gedaan de auto van de toekomst te ontwerpen. Deze is elektrisch en zelfrijdend en heeft een opmerkelijk design.

Aanleiding voor het onthullen van de blikvanger is het 100-jarige bestaan van moederbedrijf BMW. Op basis van uitvoerig onderzoek onder klanten, trendwatchers en medewerkers zijn de bouwers aan de slag gegaan met het realiseren van een auto van de verre toekomst. Het resultaat is de Vision Next 100, in de wandelgangen 103EX genoemd, meldt The Verge.

De auto is elektrisch en zelfrijdend, en heeft geen stuur of stoelen voorin. Dat maakt van de auto een ruime loungeplek. En bij loungen horen natuurlijk geen stoelen maar een comfortabele sofa.

Persoonlijke assistente

De auto heeft een virtuele persoonlijke assistente, Eleanor, die zorgt dat men op bestemming komt, telefoontjes worden uitgevoerd of worden aangenomen. En helpt met het onthouden van taken en afspraken.

Verstopte wielen

Bijzonder aan de auto zijn ook de wielen. Deze zitten deels verstopt in opvallende wielkasten. Om de persoonlijke details aan de wagen in te vullen zet Rolls-Rolls 3D-printers in.

Slecht nieuws

Voor wie het 'hebbedingetje' liever vandaag nog wil hebben dan morgen is er slecht nieuws: het is een conceptcar, dus voorlopig verschijnt hij niet echt op de weg.

Bron: The Verge | Foto's: The Verge (Cropped by DuurzaamBV)