21-06-2016 07:25 | Door: Eelco Brandes

Volkswagen gaat zich meer richten op het maken van elektrische auto's en technieken als geautomatiseerd rijden. Op die manier wil topman Matthias Müller 'dieselgate' achter zich laten.

Volkswagen loopt nu nog achter op het gebied van elektrische auto's, maar die achterstand wil Müller snel inhalen. De komende jaren wil hij meer dan dertig elektrische modellen op de markt brengen, meldt HNGN.

3 miljoen

Het bedrijf verwacht tegen 2025 jaarlijks zeker drie miljoen van dit soort wagens aan de man te brengen, goed voor een kwart van zijn totale wereldwijde verkopen.

De plannen die onlangs werden aangekondigd behelzen meer dan € 10 mrd aan investeringen tot 2025. Een en ander moet deels bekostigd worden door besparingen. Ook gaat het concern de productie van onderdelen voor zijn verschillende automerken samenvoegen.

Batterijfabriek

Eerder liet Volkswagen al weten een batterijfabriek te willen. Bovendien verwacht Volkswagen tegen 2025 jaarlijks wereldwijd 1 miljoen elektrische en plug-in hybride auto’s te moeten verkopen. Dat is nodig om aan de CO2-emissie-eisen te kunnen voldoen.

Bron: HNGN | Foto: Volkswagen (Cropped by DuurzaamBV)