22-06-2016 09:01 | Door: Eelco Brandes

In het grootste deel van het centrum van Parijs kunnen vanaf heden elektrische scooters worden gehuurd. De scooters werken zonder sleutel, pas of geldautomaat. Om er een te kunnen huren hoeven gebruikers alleen de Cityscoot-app te installeren.

Met de app kunnen gebruikers zich registreren en betalen. Een rijbewijs is niet nodig, maar een legitimatie is wel verplicht: gebruikers moeten voor 1 januari 1988 geboren zijn om gebruik te mogen maken van de scooters.

In de Franse hoofdstad is sinds enkele jaren het elektrische fietsverhuursysteem Vélib erg populair. Cityscoot werkt op eenzelfde manier: scooters kunnen op verschillende plekken worden gehuurd en op een willekeurige locatie weer worden teruggebracht.

Duizend scooters

Momenteel zijn er 150 scooters beschikbaar; dat moeten er in dit jaar nog duizend zijn. De scooters kunnen ongeveer 105 kilometer afleggen voordat ze weer opgeladen moeten worden.

Betalen per minuut

Elke scooter beschikt over een reservebatterij. De scooters zijn te huur tussen 7.00 en 23.00 uur. De kosten van Cityscoot zijn € 0,28 per minuut. Voor € 25 kunnen mensen 100 minuten rijden, en voor 500 minuten betalen zij  € 100.

Bron: Cityscoot | Foto: Cityscoot (Cropped by DuurzaamBV)