04-07-2016 09:35 | Door: Eelco Brandes

Het aantal elektrische auto’s gaat fors groeien in Groot-Brittannië. Over tien jaar is meer dan de helft van de nieuwe auto’s al elektrisch.

Dat voorspelt Go Ultra Low, een ‘campagne' van de autosector en de overheid om het Britse wagenpark zo schoon mogelijk te maken. Als die voorspelling uitkomt, behaalt de huidige regering zijn ambitie om in 2040 alle nieuwe auto’s en bestelwagens elektrisch te laten zijn.

Volgens Go Ultra Low hebben Britse rijders veel belangstelling voor elektrische auto's. Deze bewering wordt ondersteund door het grootste Britse autoblad Auto Express. Op dit moment halen elektrische auto's ook de beste scores in de regelmatige testonderzoeken van Auto Express.

Keerpunt

"De positieve houding en waardering voor elektrische auto's bij hun bezitters in ons onderzoek suggereert een grote verandering in de perceptie van het publiek over dit soort auto's”, zegt hoofdredacteur Steve Fowler van Auto Express.

“We zijn op weg naar een keerpunt voor elektrisch aangedreven auto's. Het is daarom zeker mogelijk dat elektrische auto's in 2027 de markt zullen domineren."

Vorig jaar werden in Groot-Brittannië 28.000 elektrische auto's op kenteken gezet. In de eerste helft van dit jaar liggen de verkopen echter al weer een stuk hoger dan in 2015, wat mede te danken is aan de subsidies die ook op de Britse autokoper liggen te wachten als die een elektrische auto aanschaft.

Bron: Go Ultra Low | Foto: Go Ultra Low (Cropped by DuurzaamBV)