06-07-2016 10:04 | Door: Eelco Brandes

De Finse startup Linkker Bus heeft grote plannen om zijn elektrische bus in ons land te lanceren. Het bedrijf heeft Nederland als een van haar sleutelmarkten aangewezen.

Dat schrijft OV Pro. Volgens Erik van der Staak, de Nederlandse business developer van Linkker, heeft het bedrijf een propositie die een gamechanger is voor de markt van de elektrische bus. “Tienjarige contracten kunnen nu al met Linkker bussen kostenneutraal worden gereden.”

Van der Staak: “Als de concessievoorwaarden verbeteren, en de elektrische bus net als trams en lightrail worden beschouwd, met een levensduur van tot ongeveer 25 jaar, dan zijn op termijn kostenreducties van 50 procent mogelijk.”

West-Europese steden

De Linkker elektrische bus rijdt nu al al in de steden Espoo en Helsinki in Finland en rijden deze zomer ook in de Deense stad Kopenhagen en in het najaar in de Finse stad Turku, maar directeur Kimmo Erkkilä ziet voor zijn bussen ook kansen in West-Europese steden zoals Parijs en Amsterdam. Diverse regio's in Nederland zetten stappen om schoon busvervoer te realiseren.

Bron: OV Pro | Foto: Public Domain