07-07-2016 10:01 | Door: Eelco Brandes

Het Nederlandse E-bike-to-go zegt met duurzame mobiliteit een oplossing te hebben voor de files in Nederland. De start-up verhuurt elektrische fietsen via bedrijven.

Werkgevers kunnen kiezen tussen verschillende abonnementen voor duurzame mobiliteit. Een zeer flexibel abonnement of deel- en persoonlijke abonnementen, waarbij de werknemer zelf een e-bike least, behoren tot de opties. Hierbij worden ook verzekeringen, pechhulp en reserveringssystemen aangeboden.

“Iedere keer dat er iemand de e-bike verruilt voor de auto is dat direct winst, dat is een autorit minder CO2-uitstoot, minder benzinegebruik én een auto minder op de weg”, aldus E-bike-to-go. Liefst één op de drie Nederlanders zou graag de elektrische fiets naar het werk willen pakken.

e-bike duuzame mobiliteit

“Ook wordt er steeds bewuster gekeken naar schone en gezondere keuzes zoals de vorm van duurzame mobiliteit", zegt de start-up. 

Crowdfunding

E-bike-to-go is in samenwerking met Oneplanetcrowd een crowdfundingcampagne gestart. Het gaat om een lening met een jaarlijkse rentevergoeding van 6 procent. Van het opgehaalde bedrag worden e-bikes gekocht, die direct bij nieuwe klanten worden geplaatst.

De lening heeft een sterk onderpand in de vorm van de poule van e-bikes. Inmiddels staat er ruim € 150.000 op de teller, het streefbedrag is € 300.000.

Lees ook: JCDecaux: ‘Elektrische huurfiets verandert gedrag in steden’

Bron: E-bike-to-go | Foto's: E-bike-to-go (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)