22-08-2013 10:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Ferrari, de producent van legendarische sportwagens, wil meer hybride-modellen te gaan maken. Ferrari kondigde de plannen woensdag aan.

Na het succes van de hybride LaFerrari denkt de sportwagenmaker meer milieubewuste vermogende kopers warm te kunnen maken voor een milieuvriendelijke auto. ''Ik geloof niet in elektrische auto's, maar wel sterk in hybrides'', lichtte Ferrari-topman Luca Cordero di Montezemolo het besluit toe. Het hybrideproject is onderdeel van Montezemolo's strategie om de winst te stimuleren met aangepaste versies van zijn voertuigen.

De €1 mln kostende LaFerrari kwam in maart op de markt en is inmiddels uitverkocht. Van de sportwagen met 963 pk werden 499 exemplaren gemaakt. Hoewel de CO2-uitstoot met 330 gram per kilometer relatief laag is voor een sportauto, suggereert de term 'hybride' dat de auto milieuvriendelijker is dan deze in werkelijkheid is. Voor de meeste gewone auto’s  ligt de CO2-uitstoot rond de 100 tot 150 gram per kilometer.

Andere fabrikanten

Ook andere luxe autofabrikanten zien inmiddels brood in hybridemodellen. Zo presenteert Porsche volgende maand de €631.000 kostende productieversie van de 918 Spyder, terwijl BMW de i8 plug-in hybride superwagen in de markt zet.

Land Rover kondigde woensdag aan in september te beginnen met de verkoop van de eerste hybride sportmodellen in het Verenigd Koninkrijk. (ANP/DuurzaamBedrijfsleven.nl)

Foto: Lucinho Photography via Flickr.com