14-07-2016 09:34 | Door: Eelco Brandes

Mini heeft een futuristische concept car gelanceerd die het beste van deelbedrijven Uber en Airbnb combineert.

Aanleiding voor het visionaire idee is de honderdste verjaardag van moederbedrijf BMW. De filosofie achter de zogeheten Mini Vision Next 100 concept car is om optimaal gebruik te maken van hulpbronnen die de planeet te bieden heeft met behoud van een efficiënte wijze van vervoer.

Voor Mini is dit vertaald in een zelfrijdende auto naar voorbeeld van de populaire deelservices Uber en Airbnb. In de visie van het bedrijf is elke Mini voor iedereen beschikbaar. En deze wordt afgestemd op de individuele behoeften, zoals de plaats van vertrek en bestemming en het aantal passagiers.

Interieur aanpassen

Eenmaal binnen zouden klanten zelfs het interieur aan kunnen passen aan hun persoonlijke smaak, inclusief de kleur van het dak en gewenste verlichting in de auto. Tijdens de rit kunnen er beelden in het gezichtsveld van de inzittenden worden geprojecteerd voor een dynamischere rijbeleving.

Tussen ritten in rijdt de Mini zelf naar een service station, waar hij wordt schoongemaakt en opgeladen, klaar voor de volgende bestuurder.

deelauto, uber airbnb mini

24/7

De toekomstige service moet 24 uur per dag, zeven dagen per week en overal ter wereld beschikbaar zijn. Wanneer deze Mini autodienst beschikbaar moet zijn, laat het bedrijf in het midden. Eerder toonde BMW ook al de Rolls Royce van de toekomst.

Bron: Mini | Foto's: Mini