02-09-2013 10:40 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Staatssecretaris van Financiën Frans Weekers is bereid de bijtelling voor elektrische auto's minder te verhogen dan per 2014 is gepland.

De autobranche vreest dat door een verhoging van de bijtelling voor elektrische auto’s de verkoop van elektrische auto’s compleet zal instorten. Weekers erkent het probleem en zou volgens anonieme bronnen aan een compromis werken.

"Er valt met mij over een extra schijf of regeling te praten, maar dan moet er wel iets anders worden geschrapt." zei Weekers maandag tegen het Algemeen Dagblad. "Hier geldt: het moet simpeler en mag niet duurder."

Brancheorganisaties RAI en Bovag vrezen dat kopers massaal afhaken wanneer de bijtelling voor elektrische auto's stijgt. Nu is de bijtelling nog nul procent, maar volgend jaar wordt dat verhoogd tot zeven procent.

"Waar deze auto's nu nog zeer interessant zijn voor de zakelijke markt vanwege hun fiscale stimulering, zal de markt voor volledig elektrische auto's bij een bijtelling van zeven procent volledig tot stilstand komen." aldus de RAI.

Bron: Novum

Foto: