20-07-2016 07:13 | Door: Eelco Brandes

De Duitse regering wil autofabrikanten verplichten een zwarte doos te installeren in auto's met een zelfrijfunctie. Er wordt gewerkt aan regelgeving daarvoor.

Dat schrijft Reuters op basis van anonieme bronnen bij het Duitse ministerie van Transport. In de zwarte doos worden gegevens verzameld over de zelfrijfunctie. Zo moet duidelijk zijn wanneer het systeem aanstaat en wanneer het systeem de bestuurder vraagt het stuur over te nemen.

Als er een ongeluk gebeurt met een auto met zelfrijfunctie, dan zou uit de gegevens kunnen blijken wie daarvoor verantwoordelijk was. In het wetsvoorstel is ook opgenomen dat bestuurders niet hoeven op te letten op het stuur of het verkeer, zolang ze maar in de bestuurdersstoel zitten om in geval van nood in te kunnen grijpen.

Duitsland wil dat automakers en techbedrijven kunnen experimenteren met zelfrijdende technieken. De Duitse bondskanselier Angela Merkel maakte in april al bekend dat er regels komen die tests met volledig zelfrijdende auto's mogelijk maken.

Eerste slachtoffer

De afgelopen tijd was de zelfrijdfunctie van Tesla in het nieuws, omdat er een eerste dodelijk slachtoffer mee te betreuren viel.

Lees ook: Daimler toont zelfrijdende bus van de toekomst

              Zelfrijdende auto's: dit is de stand van zaken bij 11 merken

Bron: Reuters | Foto: Google (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)