22-07-2016 14:18 | Door: Chris Thijssen

Allego, aanbieder van laadoplossingen voor elektrisch vervoer, heeft in de parkeergarage van de gemeente Haarlemmermeer een slim laadplein geplaatst.

Het ChargingPlaza, zoals het laadplein heet, heeft plek voor zestien elektrische auto’s, waarvan veertien plekken zijn gereserveerd voor bedrijfsauto’s en twee voor bezoekers. Het plein bestaat uit een intelligent systeem waar meerdere laadpunten aan worden gekoppeld. De auto’s kunnen tot maximaal 22 kilowattuur laden, afhankelijk van het type auto. Binnen een uur kan een auto weer 150 kilometer rijden, stelt Allego.

Volgens Allego maakt het plein slimmer gebruik van de beschikbare stroomcapaciteit, waardoor de gemeente niet extra hoeft te investeren in het verzwaren van installaties of netaansluitingen. Daarnaast zou de gemeente binnen de huidige capaciteit, tegen lagere kosten, tot drie keer meer laadpunten kunnen realiseren.

Duurzame mobiliteit

Het (dienst)wagenpark van de gemeente Haarlemmermeer bestaat uit plug-in hybrides en volledig elektrische auto’s, met de modellen Renault Zoe, Golf GTE, Nissan Leaf en Mitsubishi Outlander. Met de plaatsing van het ChargingPlaza zegt de gemeente haar eigen duurzame, elektrische mobiliteit te stimuleren en tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar laadmogelijkheden.

Elektrisch vervoer

Daarnaast is het laadplein het eerste binnen de Europese Unie dat door Renault is gecertificeerd. Ook dat zou voor de gemeente mee hebben gespeeld bij de keuze voor Allego. “De technologie van dit laadplein is absoluut onderscheidend”, zegt Simon Smit, zero emissie manager van Renault Nederland.

“De gemeente Haarlemmermeer toont door de keuze voor het ChargingPlaza visie. Dit soort laadoplossingen, die onze elektrische Renaults snel bijladen, openen een nieuwe dimensie voor elektrische mobiliteit voor gemeenten en bedrijven.”

Bron: Allego | Foto: Allego (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)