26-07-2016 14:04 | Door: Eelco Brandes

Fastned komt met snelladen voor € 0,19 per kilowattuur. Hiermee wil het bedrijf naar eigen zeggen elektrisch rijden ook financieel aantrekkelijk maken voor de 75 procent van de huishoudens in Nederland zonder eigen oprit.

Met het zogeheten Fastned Power-abonnement kunnen elektrische rijders snelladen bij alle 51 Fastned-stations. Daarnaast geldt een maandtarief van € 24 per maand. Fastned rekent geen startkosten of kosten voor een pasje.

De maandelijkse kosten van € 24 zijn volgens Fastned vergelijkbaar met een laadpunt thuis. De kosten van een eigen laadpaal inclusief installatie bedragen gemiddeld € 1.500. Daar komen vaak nog maandelijkse abonnementskosten van de leverancier bij (€ 5 per maand), plus waar nodig onderhoudskosten en reparatiekosten.

“Voor hetzelfde bedrag kan een EV-rijder meer dan zes jaar lang een Power-abonnement afsluiten bij Fastned”, meent het bedrijf.

Fastned was onlangs te gast bij DuurzaamBV Radio, luister hier terug:

Voorsprong

Medeoprichter Michiel Langezaal: “Met de introductie van het Power-abonnement nemen we vandaag al een voorsprong op de toekomst en maken we elektrisch rijden voor iedereen bereikbaar. Het is een volgende stap om de transitie naar elektrisch rijden verder te versnellen.”

Snelladen in de stad

Het bedrijf groeit en bloeit. Zo opende Fastned onlangs zijn eerste snellaadstation in een stad. En sinds kort kunnen de laadpassen van EV-Box en ANWB ook als betaalmethode worden gebruikt bij Fastned.

Bron: Fastned | Foto: Fastned (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)