16-09-2013 11:02 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

 

Het aantal (semi-)elektrische auto’s verkocht in de maand augustus is verdubbeld ten opzichte van het jaar ervoor.

Afgelopen augustus zijn er voor het eerst meer dan 1.000 (semi-) elektrische exemplaren verkocht. Vorig jaar werden er nog 579 elektrische auto’s verkocht in één maand. Dit jaar is dat opgelopen tot een recordaantal van 1.120 exemplaren.

Volgens het VWE, het bureau voor voertuiginformatie en –documentatie, is er steeds meer vraag naar plug-in hybrides en elektrisch aangedreven auto’s met een range extender.

De (semi-)elektrische auto’s stijgen vooral in populariteit door de fiscale stimuleringsmaatregelen en de nieuwe modellen op de markt. Echter is er nog niet te spreken van een doorbraak voor de puur elektrische auto. “De consument is vooral bang om met een lege accu langs de weg te stranden”, aldus een woordvoerder van het VWE.

Toyota

Toyota is tot dusver in 2013 de grote winnaar met de meest verkochte hybrides en elektrische auto’s. De Japanse autofabrikant verkocht maar liefst 1.154 (semi-)elektrische modellen. Volvo komt op de tweede plaats met een verkoop van 1.038 exemplaren. De Nissan Leaf is de meest aantrekkelijke elektrisch aangedreven auto van dit jaar.

De auto’s worden vooral aangeschaft door het bedrijfsleven. Echter is het aantal privé-aankopen gestegen van vijf procent twee jaar geleden tot twintig procent dit jaar.

 

Bron: volkskrant

Foto: motorblog via flickr