01-08-2016 07:41 | Door: Eelco Brandes

Een team studenten van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) gaat op elektrische motoren zonder benzine de wereld rond reizen.

Op 14 augustus vertrekken de studenten met hun zelfgebouwde elektrische Storm-motorfietsen en proberen ze in tachtig dagen 26.000 kilometer af te leggen door Europa, Azië en Noord-Amerika, schrijft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Tijdens de reis worden vier handelsmissies georganiseerd.

De start-up Storm Eindhoven vervaardigde naar eigen zeggen 's werelds eerste elektrische toermotorfiets. De studenten ontwikkelden een batterijpakket dat bestaat uit 24 losse cartridges die goed zijn voor maximaal 28,5 kilowattuur. Zo kan de motor 380 kilometer rijden zonder opladen.

World Tour

Tijdens de Storm World Tour worden de batterijen van de motor elke dag opgeladen aan het lokale elektriciteitsnet. Op het traject is de hulp ingeschakeld van bedrijven, universiteiten en bewoners. De World Tour richt zich op het promoten van de mogelijkheden van elektrische mobiliteit en Nederlandse innovatie.

Handelsmissies

Tijdens de reis worden vier verschillende handelsmissies georganiseerd over Nederland en Elektrisch Vervoer. Dit gebeurt in samenwerking met onder meer het Coast to Coast-programma, Nederlandse Consulaten, kennisinstellingen, universiteiten en bedrijven.

RVO.nl | Foto: Storm (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)