01-08-2016 12:29 | Door: Chris Thijssen

Een recordaantal mensen gaat deze zomer op vakantie met een deelauto. Van hen gaan ruim honderd bestuurders de weg op met een Tesla Model S.

Dat blijkt uit cijfers van Snappcar. In totaal gaan volgens het platform ruim 20.000 Nederlanders op vakantie met een deelauto. Voor de zomermaanden mei, juni en juli en augustus noteerde Snappcar tot dusver een recordaantal van 20.101 boekingen. Dat is een stijging van bijna 100 procent ten opzichte van vorig jaar, toen ruim 10.000 Nederlanders op vakantie gingen met een deelauto.

Deze zomer is ook het huren van Tesla’s populair, meldt Snappcar. Tijdens de zomerperiode ontving het autodeelplatform 111 boekingen voor de 71 Tesla’s die op Snappcar worden aangeboden. De gemiddelde prijs voor een dag op pad met een Tesla Model S ligt op € 250.

Last minute-boeking

Ruim zeshonderd huurders boekten daarnaast last minute een auto door gebruik te maken van de nieuwe instant booking-functie die Snappcar vlak voor de zomer introduceerde. Met deze functie kunnen autobezitters hun auto voor een specifieke periode beschikbaar stellen, zodat die last minute en zonder extra afstemming met hen kan worden geboekt.

“Autodelen moet makkelijk en laagdrempelig zijn”, zegt Pascal Ontijd, medeopricher van Snappcar, in een persbericht. “Deze instant booking-functie is een belangrijke stap richting altijd en overal, snel en makkelijk een auto kunnen delen.” Volgens Ontijd is de nieuwe functie in korte tijd dan ook zeer populair geworden bij de huurders.

Bron: Snappcar | Foto: public domain