03-08-2016 07:04 | Door: Eelco Brandes

In Gurgaon, een voorstad van New Delhi, wordt gewerkt aan een systeem voor elektrische taxiwagentjes zonder bestuurder. Deze voertuigen moeten iedere dag duizenden mensen gaan vervoeren naar hun werk.

Het systeem heet Metrino personal rapid transit, schrijft Indian Times. De Indiase regering hoopt hiermee het verkeer tussen de twee steden te verminderen. De kleine wagentjes gaan lopen tussen Delhi en Gurgaon over een traject van 13 kilometer met zestien stations. De elektrische wagentjes zonder bestuurder worden opgehangen aan een rails en rijden op vaste en regelmatige tijdstippen.

elektrische taxi

Het project kost $ 126 mln en moet later dit jaar van start gaan. Het betreft een goedkoper alternatief dan wanneer een metronetwerk moest worden gebouwd over dezelfde afstand.

Er gaan zo'n 1.100 pods rijden. De gemiddelde snelheid van de 'pods' is 60 kilometer per uur en er kunnen vijf tot zes mensen in worden vervoerd. Naar verwachting gaan er 30.000 mensen per dag vervoerd worden met de elektrische taxi's. Wie echter meer betaalt wordt niet op de tussengelegen stations afgezet, maar op de plek van bestemming.

elektrische taxi

Bron: Indian Times | Foto's: Indian Times (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)