04-08-2016 13:43 | Door: Eelco Brandes

VDL Groep en een studententeam van de Technische Universiteit Eindhoven en Fontys Hogescholen, werken aan een elektrische raceauto. In augustus doen ze een poging om het ronderecord voor elektrische wagens te verbreken.

VDL Groep ondersteunt het team om het effect op batterijtechnologie te onderzoeken bij extreme belasting. Deze kennis wordt vervolgens toegepast in de verdere ontwikkeling van de zero-emissievoertuigen van VDL. In het weekeinde van 19, 20, 21 augustus verzorgt het studententeam, genaamd InMotion, op Circuit Park Zandvoort de eerste publieke demo met de zogeheten KP&T IM/e.

Technische samenwerking

Als technologisch partner zet VDL Groep samen met InMotion de ontwikkeling van het accupakket en de complete aandrijflijn van de elektrische raceauto voort. Menno Kleingeld, directeur van VDL Enabling Transport Solutions (VDL ETS), is namens VDL Groep betrokken bij dit project.

VDL ETS richt zich op E-mobility en voert binnen VDL Groep alle ontwikkelprojecten uit op het gebied van innovatieve transportoplossingen.

Kleingeld: “Wij beschikken over uitgebreide testmogelijkheden voor high-voltage-systemen waarvan InMotion gebruik kan maken. Daarnaast kunnen onze kennis over batterijtechnologie en contacten met leveranciers van grote waarde zijn voor de verdere ontwikkeling en optimalisatie van de elektrische raceauto.”

Bron: VDL Groep | Foto: VDL Groep (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)