05-08-2016 10:06 | Door: Eelco Brandes

Uber is van plan $ 500 mln te investeren in een eigen kaartendienst. Nu werkt de taxideeldienst met Google Maps om de status van de taxi's aan klanten inzichtelijk te maken.

De eigen kaartendienst moet uiteindelijk ook zelfrijdende auto’s aansturen, schrijft de Financial Times. Er rijden nu al in de Vernigde Staten en Mexico auto's rond die voor het bedrijf gebieden in kaart brengen en foto's maken. Het is de bedoeling dat deze op steeds meer plekken gaan rondrijden.

Hierdoor hoopt Uber op termijn minder afhankelijk te worden van Google, dat in het verleden nog investeerde in het taxibedrijf. Tegenwoordig werken beide bedrijven aan zelfrijdende auto’s, waardoor ze ook concurrenten zijn geworden.

Google-veteraan

Daarnaast heeft Uber een Google-veteraan in dienst genomen. Kaarten-expert Brian McClendon was eerst verantwoordelijk voor Google Maps en Google Earth en gaat nu bij Uber de kaartendienst leiden. McClendon moet er onder meer voor zorgen dat Uber's kaartendienst in ontwikkelingslanden accurater wordt dan Google Maps.

Bron: Financial Times | Foto: public domain (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)