09-08-2016 13:56 | Door: Eelco Brandes

Mercedes wil zijn elektrische auto onder een nieuw submerk op de markt brengen. Binnen vijf jaar moeten meerdere elektrische auto’s onder het nieuwe label op de markt komen.

Dat hebben bronnen binnen het bedrijf bevestigd aan Automotive News. Hoe het nieuwe submerk voor de elektrische auto’s gaat heten is nog niet bekend. Waarschijnlijk gaat het om een submerk zoals ook AMG en Maybach dat zijn, een toevoeging die in de merknaam ‘Benz’ vervangt, stelt Automotive News.

Wel is bekend dat er vier elektrische auto’s onder het nieuwe submerk vallen, twee SUV’s en twee sedans. Deze moeten tussen en eind 2020 op de markt komen. Mercedes-Benz zet daarmee vol in op elektrisch rijden. Het merk verwacht zelfs binnen vijf tot tien jaar al winst te kunnen maken met elektrische auto’s. Dat is tot nu toe nog geen enkele autofabrikant gelukt.

Elektrische toevoeging

Nu krijgen elektrische en plug-in-modellen van Mercedes-Benz nog de toevoeging ‘e’ in de type-aanduiding. De enige elektrische auto die het merk op dit moment levert is de B 250 e.

Bron: AutomotiveNews | Foto: public domain