31-05-2012 18:35 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Toyota Prius wint aan populariteit. Het eerste kwartaal van 2012 bezet de hybrideauto de derde plaats binnen de wereldwijde autoverkoop. Goed nieuws voor hybride en elektrische auto's.

Het eerste kwartaal van 2012 heeft de Toyota Prius de derde plek bemachtigd binnen de top drie van best verkochte auto's wereldwijd. Deze periode verkocht Toyota 247.230 exemplaren van de Prius. Meest verkochte auto was de Toyota Corolla (300.800 verkocht), gevolgd door de Ford Focus (277.230 verkocht).

Het succes wijst op een groeiende trend naar schonere auto's, met name door de alsmaar stijgende brandstofkosten, en toenemende bezorgdheid over het milieu. Ook het uitbrengen van drie nieuwe Prius-modellen – de Toyota Prius C, Toyota Prius V en Toyota Prius Plug-in Hybrid – heeft hierbij geholpen.

Stijgende lijn

Het automerk verwacht komend jaar een stijgende lijn voor haar hybrideverkoop. "Ik heb extra productie aangevraagd," vertelt Bob Carter, verantwoordelijk bij Toyota voor verkopen in de VS. "Over de hele wereld ervaren we een grote vraag, met name in Japan."

In Japan is het aantal verkochte Prius modellen toegenomen van 52.507 in het eerste kwartaal van 2011 naar 175.080 auto’s in het eerste kwartaal van 2012.

Handbereik

Voor elektrische auto's, zoals de Volt en de Leaf, betekent dit ook goed nieuws. Momenteel staan de verkoopcijfers van deze auto’s hoger dan die van de Prius. Mogelijk is een plek binnen de top van de internationale verkoop ook voor de elektrische sector binnen handbereik.

Bron: CleanTechnica

Foto: djblock99