24-09-2013 12:21 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Vijf jaar geen bijtelling en een benzineauto voor de vakantie als cadeau moet elektrisch rijden in versnelling brengen.

 Milieuorganisaties hebben in samenwerking met leasemaatschappijen en een laadpaalaanbieder een campagne opgezet om elektrisch rijden aan te moedigen.

De leasemaatschappijen ALD Automotive, Leaseplan, Arval en Athlon Car Lease, samen een marktaandeel van 47 procent, en laadpaalaanbieder The New Motion bieden klanten een voordelige inruilactie.

De organisaties delen een benzineauto voor de vakantieperiode of een gratis laadpaal uit als cadeau voor het inruilen van een gewone leaseauto voor een elektrische variant.  “Op deze manier proberen we elektrisch rijden aan te moedigen want schoner en zuiniger autorijden is beter voor de mens en het milieu”, aldus een woordvoerder van Natuur & Milieu.

Belastingvoordeel 

Op 15 december komt er een einde aan de bijtelling van nul procent voor elektrisch rijden. De bijtelling gaat omhoog naar 4 en 7 procent voor elektrische en hybride auto’s.

Wie nog voor het einde van het jaar de overstap maakt naar elektrisch rijden geniet nog tot 2018 van het belastingvoordeel. Het voordeel kan oplopen tot wel €10.000.

De campagne 'Je volgende lease-auto heeft een stopcontact' is een reactie op de autobelastingplannen van de regering. De inruilactie is opgezet vanuit Project A15, een initiatief van Natuur & Milieu en Milieudefensie om de eerste duurzame snelweg ter wereld te verwezenlijken.

 

Bron: Trouw

Foto: Nuon via Flickr