12-08-2016 10:03 | Door: Eelco Brandes

Op het Haarlemse bedrijventerrein de Waarderpolder begint de bouw van een gezamenlijk complex voor een snellaadstation van Fastned en een vestiging van Febo en lunchroom Joosies.

Het geheel wordt op eigen grond ontwikkeld door de Martin Schilder Groep. De Martin Schilder Groep is met de merken Volkswagen, Audi, Seat en Skoda een van de grootste dealerbedrijven van Noord-Holland.

Het ruim tachtig jaar oude familiebedrijf signaleert een stijgende verkoop van (semi) elektrische auto's. De Martin Schilder Groep speelt in op die trend door in de Waarderpolder een snellaadstation met vier laadpalen te plaatsen.

Fastned bouwt langs snelwegen in Nederland een netwerk van snellaadstations voor elektrische auto's. Inmiddels staan er 51. Sinds kort richt Fastned zich ook op de bouw van stations in binnenstedelijk gebied.

Primeur

De vestiging in de Waarderpolder wordt wat dat betreft de primeur voor Noord-Holland. Niet alleen de gemeente Haarlem, maar ook de Industrie Kring Haarlem (spreekbuis van circa 150 bedrijven in de Waarderpolder) ziet de nieuwe voorziening als een aanwinst voor het gebied waar zo'n 15.000 mensen werken. Naar verwachting is het nieuwe complex begin 2017 gereed.   

Bron: Fastned | Foto: Fastned