12-08-2016 16:02 | Door: Eelco Brandes

Tesla gaat het zelfrijdende systeem van zijn elektrische auto’s veiliger maken door meer sensoren en camera’s te gebruiken.

Dat stelt Electrek. Dit medium baseert zich op geruchten binnen het bedrijf en aanwijzingen die reeds aanwezig zijn bij recente modellen van de elektrische auto's. Zo is bij nieuwere Tesla’s bijvoorbeeld ruimte voor extra bedrading en onderdelen die plaats bieden voor drie camera’s op de voorkant van de elektrische auto. Naast meer camera’s zouden er vier extra sensormodules bijkomen, eentje op elke hoek van de wagen.

Software-update

Tesla weigert volgens Electrek te reageren op de geruchten. Het enige dat volgens het bedrijf vaststaat, is de komst van een nieuwe software-update in de nabije toekomst. Het verbeteren van de autopilot is een van de speerpunten in het zogetehen 'masterplan 2' van topman Elon Musk. Een andere pijler van de Tesla-CEO is het realiseren van een zonnedak met SolarCity.

Dodelijk ongeval

Het bedrijf van Musk stond recent in de schijnwerpers vanwege een dodelijk ongeval met de zelfrijdende functie van Tesla in de Verenigde Staten.

Lees ook:

Dit zijn dé 5 succesprincipes van Tesla-CEO Elon Musk

Marketing of masterplan? Dit wil Tesla-CEO Elon Musk

Bron: Electrek | Foto: public domain