23-08-2016 19:15 | Door: Hidde Middelweerd

Nissan wil in 2020 al een volledig elektrische sportwagen, de zogeheten BladeGlider, op de markt brengen.

Dit suggereerde Gareth Dunsmore, director of electric vehicles voor Nissan Europe, tegenover Autocar. Volgens Dunsmore heeft Nissan alles wat het nodig heeft op technisch gebied om de auto nu al te maken. Hij verwacht echter dat er in 2020 pas genoeg vraag is naar de sportwagen om hem daadwerkelijk op de markt te brengen.

Het automerk presenteerde eerder deze maand al een prototype van de futuristische BladeGlider tijdens de Olympische Spelen.

Elektrische sportwagen

De BladeGlider moet volgens Dunsmore laten zien dat elektrische voertuigen ook sexy kunnen zijn. Aan de snelheden die de sportwagen kan bereiken, zal het in ieder geval niet liggen. Zo behaalt de BladeGlider een snelheid van bijna 100 kilometer per uur in slechts 5 seconden en zal de maximale snelheid rond de 250 kilometer per uur liggen. De auto wordt volledig elektrisch aangedreven door twee elektromotoren in de achterwielen, van 130 kilowatt per motor.

Nissan

Nissan is inmiddels een gevestigde naam in de wereld van elektrische auto’s. De Nissan Leaf is wereldwijd de best verkochte volledig elektrische auto, met 220.000 verkochte exemplaren.

Bron: Autocar | Foto: Nissan (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)