24-08-2016 12:00 | Door: Hidde Middelweerd

Opel presenteert de volledig elektrische Ampera-e op de Autosalon in Parijs. Deze auto moet zowel qua prestaties als prijskaartje een geduchte concurrent van de Tesla Model 3 worden.

De Autosalon in Parijs vindt plaats van 1 tot en met 16 oktober.

Elektrische auto

De Opel Ampera-e, gebaseerd op de volledig elektrische Chevrolet Bolt, accelereert van 0 naar 50 kilometer per uur in slechts 3,2 seconden en heeft een topsnelheid van 150 kilometer per uur. Over de actieradius van de volledig elektrische auto is nog weinig bekend. Wel laat Opel in een persbericht weten dat de actieradius beduidend groter is dan die van de meeste andere elektrische auto’s.

Het batterijpakket van de Ampera-e is onder de vloer gemonteerd, zodat het interieur van de auto gewoon ruimte biedt voor vijf personen.

Tesla-killer?

Eerder dit jaar deed Tesla zijn langverwachte Model 3 uit de doeken. De elektrische auto onderscheidde zich door zijn relatief lage prijskaartje van ongeveer $ 35.000. Ook de prestaties logen er niet om. Zo accelereert de Model 3 van 0 naar 100 kilometer per uur in minder dan 6 seconden en heeft de auto een actieradius van 346 kilometer.

De Ampera-e van Opel doet qua prestaties nauwelijks onder voor de Tesla Model 3 en wordt naar alle waarschijnlijk goedkoper. Het heeft er dus alle schijn van dat Tesla er een geduchte concurrent bij heeft. 

Bron: Opel | Foto: Opel