29-08-2016 18:00 | Door: Hidde Middelweerd

General Motors (GM) zamelt sinds april waterflessen in bij vijf van zijn fabrieken, om ze te recyclen tot nieuwe producten. Nu gaat de autofabrikant hetzelfde doen in de stad Flint in Michigan, waar het nog eens 2 miljoen plastic flessen gaat ophalen en recyclen.

GM werkt hierbij samen met Schupan Recycling, dat de waterflessen ophaalt. De flessen worden gewassen, in stukken gesneden en verwerkt tot fleece. Onder de noemer Do Your Part heeft General Motors sinds april al bijna 840 vierkante meter aan fleece geproduceerd uit gerecyclede waterflessen.

Van de gerecyclede flessen worden drie nieuwe producten gemaakt: kappen voor de motor van de Chevrolet Equinox V-6, luchtfilters voor tien GM-fabrieken en isolatiemateriaal voor jassen voor daklozen.

Jassen voor daklozen

De jassen worden geproduceerd door The Empowerment Plan, een groep vrouwen die ooit dakloos zijn geweest. Met het isolatiemateriaal dat GM levert, kunnen ze 6.500 jassen maken die omgetoverd kunnen worden tot slaapzakken. De jassen worden gratis gedistribueerd onder daklozen.

Recycling

Elke vestiging van GM biedt werknemers inmiddels de mogelijkheid om hun plastic flessen te recyclen. John Bradburn, global waste reduction manager van GM, in een persbericht: “Het Do Your Part recyclinginitiatief is een manier voor onze werknemers om hun individuele acties te verbinden aan goede doelen.”

Bron: General Motors | Foto: Steven Depolo via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)