10-09-2016 09:30 | Door: Hidde Middelweerd

Jaguar richt zijn pijlen op elektrisch racen in de Formule E. Het automerk presenteerde onlangs een gloednieuwe raceauto: de volledig elektrische I-TYPE 1.

Dit is de eerste keer dat Jaguar een volledig elektrisch model presenteert. De raceauto wordt bestuurd door Adam Carroll en Mitch Evans. De Nederlander Ho-Pin Tung treedt op al reserve-coureur.

Het Jaguar-team neemt onder de naam Panasonic Jaguar Racing deel aan het derde seizoen van het FIA Formula E-kampioenschap. De eerste race vindt plaats op 9 oktober in Hong Kong.

Elektrisch rijden

Jaguar wil met deze nieuwe raceauto de beeldvorming over elektrisch rijden veranderen en de ontwikkeling van nieuwe elektrotechnologie bevorderen.

Nick Rogers, executive director en product engineering van Jaguar Land Rover, benadrukt het belang van Formula E voor de ontwikkeling van de volgende generatie technologieën voor elektrische auto’s: “In de aankomende vijf jaar gaan we meer veranderingen zien in de wereld van auto’s dan in de afgelopen drie decennia. Door de Formule-E zijn we in staat om onze technologie op het gebied van elektrisch rijden te testen, onder extreme omstandigheden. Deze kennis kunnen we vervolgens inzetten om betere elektrische auto’s voor de markt te ontwikkelen.”

Bron: Jaguar | Foto's Jaguar