13-06-2012 10:17 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Duitse Daimler, moederbedrijf van Mercedes, is dinsdag gestart met de productie van de Smart Fortwo, zijn eerste elektrische auto. Daarmee is het concurrent BMW voor.

Daimler produceert de elektrische versie van de Smart Fortwo in zijn fabriek in het Franse Hambach. De eerste modellen zullen later dit jaar van de band rollen in de productiefaciliteit die net voor €200 mln is geüpgraded.

“We hebben significante investeringen gedaan in de faciliteit in Hambach,” zei Annette Winkler, hoofd van Smart binnen het Daimler-concern. “Ik ben ervan overtuigd dat dit geld extreem goed geïnvesteerd is.”

Ik ben ervan overtuigd dat dit geld extreem goed geïnvesteerd is. Annette Winkler, directeur Smart

Concurrentie

Met de productie van de Fortwo is Daimler, de op twee na grootste maker van luxe-auto’s ter wereld, concurrent BMW te snel af. BMW zal zijn elektrische i3 pas vanaf 2013 op de markt hebben.

De elektrische versie van de Fortwo heeft een actieradius van 145 kilometer en een prijskaartje van €18.910. De batterij moet apart worden gehuurd voor een bedrag van €65 per maand.

Een tweede generatie van de elektrische Fortwo is inmiddels al in ontwikkeling. De samenwerking met Tesla, producent van de stijlvolle Model S, moet vooral tot een groter rijbereik leiden.

Bron: Bloomberg