21-09-2016 10:02 | Door: Hidde Middelweerd

General Motors (GM) wil al zijn activiteiten, in 59 verschillende landen, per 2050 laten draaien op duurzame energie.

Dit meldt het autobedrijf op zijn website.

Duurzame energie

“Door volledig over te stappen op duurzame energie, reduceren we de milieubelasting aanzienlijk”, zegt Mary Barra, CEO van GM. “Dit is voordelig voor onze klanten, maar tegelijkertijd versterken we onze positie door lagere en stabielere energiekosten.”

Momenteel gebruikt GM jaarlijks 9.000.000 megawattuur om al zijn activiteiten, van autofabrieken tot warenhuizen, van elektriciteit te voorzien. In 2050 moet dit volledig uit duurzame bronnen voortkomen. Om dit doel te bereiken zet GM in op zonne- en windenergie en stortgas.

Eerder kondigde GM al aan dat het 125 megawatt aan duurzame energie wil opwekken per 2020. Met twee nieuwe windparken die dit jaar nog in gebruik worden genomen, gaat het bedrijf dit doel hoogstwaarschijnlijk overschrijden.

Daarnaast zet GM groots in op zonne-energie. Momenteel zijn er twee zonneparken in ontwikkeling in China, die samen 30 megawatt aan energie gaan opwekken.

RE100

Met deze intentie sluit GM zich aan bij de RE100: een samenwerkingsverband van 69 bedrijven die alleen nog maar van duurzame energie gebruik willen maken. 

Bron: General Motors | Foto: General Motors (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)