28-09-2016 07:35 | Door: Hidde Middelweerd

De nieuwe generatie Smart-modellen worden volledig elektrisch. Het gaat om de Fortwo Coupé, de Fortwo Cabrio en de Forfour.

Dit meldt Daimler in een persbericht. De Smart Electric Drive-varianten worden voor het eerst onthuld op de Paris Motor Show, die plaatsvindt van 1 tot en met 16 oktober.

Actieradius

De Smart-modellen zijn compact en zijn dus uitgerust met een kleine lithium-ion accu, van 17,6 kilowattuur. Dit zorgt voor een enigszins beperkte actieradius van 160 kilometer voor de Fortwo Coupé. De Fortwo Cabrio en Forfour hebben een maximale actieradius van respectievelijk 155 en 150 kilometer.

De elektrische auto’s beschikken over een zogeheten Eco-modus, waarmee ze efficiënter kunnen rijden.

Oplaadtijd

Op het gebied van oplaadtijd boeken de Smart-modellen vooruitgang. De oplaadtijd zal ongeveer 2,5 uur bedragen; twee keer zo snel als voorgaande modellen. Daarnaast komt Smart begin 2017 met een speciale 22 kilowatt snellader op de markt. Hiermee is de auto binnen 45 minuten op te laden, mits 3-fase opladen tot de mogelijkheden behoort.

Nederland

De nieuwe Smarts verschijnen begin 2017 op de Nederlandse markt. Hoeveel ze gaan kosten, wordt binnenkort bekend gemaakt.

Bron: Daimler | Foto: Daimler