28-09-2016 17:00 | Door: Hidde Middelweerd

Publieke laadstations voor elektrische auto’s zijn nog lang niet op elke straathoek te vinden. Eigenaren van elektrische auto’s hebben hierdoor onvermijdelijk wel eens te maken met bezette laadpalen. ChargePoint, ontwikkelaar van laadstations, introduceert daarom Waitlist: een app die een virtuele wachtrij creëert voor elektrische laadpalen.

Dit meldt ChargePoint op zijn website.

Via Waitlist kunnen eigenaren van elektrische auto’s een plekje in de wachtrij innemen, of een bepaald tijdslot reserveren. Dit kan via een app op de smartphone of door een ChargePoint-kaart over de RFID-lezer van het laadstation te halen.

Deelnemers krijgen een notificatie als zij aan de beurt zijn of als hun tijdslot van start gaat.

Laadstations

ChargePoint zegt met Waitlist een wereldprimeur in handen te hebben. Na een veelbelovende testfase, wordt de app binnenkort op grotere schaal uitgerold.

De testfase wees uit dat laadpalen door Waitlist ongeveer 20 procent efficiënter benut werden. Bij drukke laadstations was dit zelfs 45 procent.

Nederland

ChargePoint is van plan om de app bij al zijn laadstations in de Verenigde Staten te introduceren. Of Waitlist ook naar Nederland komt is vooralsnog onbekend.

Waitlist is binnenkort echter beschikbaar voor eigenaren van laadstations en is volgens ChargePoint toe te passen op elk merk en type lader.

Bekijk onderstaande video voor meer informatie:

Bron: ChargePoint | Foto: ChargePoint