29-09-2016 10:00 | Door: Hidde Middelweerd

Volkswagen heeft de eerste beelden vrijgegeven van zijn zogeheten I.D. conceptcar. De elektrische auto, die een actieradius van maximaal 600 kilometer krijgt, is in 2020 klaar voor de markt.

Dit meldt Volkswagen in een persbericht. Het elektrische model is voor het eerst te zien op de Paris Motor Show.

Elektrische auto

De elektrische auto, uitgerust met een Modular Electric Drive Kit (MEB), wordt aangedreven door een elektromotor van 125 kilowatt en heeft een actieradius van 400 tot 600 kilometer op een enkele batterij. De prijs van het voertuig zal vergelijkbaar zijn met die van een Volkswagen Golf.

De I.D. wordt iets korter dan de Golf, maar heeft een binnenruimte die vergelijkbaar is met die van een Passat. Dit komt omdat de elektromotor op de achteras te vinden is en de batterij in de wagenvloer is verwerkt.

Zelfrijdend

Niet alleen is de auto volledig elektrisch en emissievrij, hij is ook voorbereid op een toekomst van autonoom rijden. Vanaf 2025 wordt de I.D. ook als zelfrijdende variant in productie genomen.  Zo trekt het multifunctionele stuur zich terug in het dashboard wanneer de autonome rijstand is ingeschakeld.

Saillant detail: De I.D. heeft geen traditionele autosleutel meer. De smartphone van de eigenaar gaat als ‘digitale sleutel’ fungeren.

Volkswagen e-Golf

De I.D. dient als compactere variant van de e-Golf. Volkswagen laat in een persbericht echter weten dat het daarnaast een compleet nieuw aanbod van elektrische auto’s in de pijplijn heeft.

De nieuwe e-Golf kent ook zijn wereldprimeur op de Autosalon in Parijs. De auto verschijnt aanstaande november op de markt en beschikt over een actieradius van 300 kilometer.

In 2025 hoopt Volkswagen een miljoen elektrische auto’s per jaar te verkopen.

Bron: Volkswagen | Beeld: Volkswagen