29-09-2016 10:30 | Door: Hidde Middelweerd

Opel presenteert de nieuwe, volledig elektrische Ampera-e op de Paris Motor Show. Volgens het automerk heeft het model een actieradius van meer dan 500 kilometer.

“Met de nieuwe Ampera-e zetten we het grootste modellenoffensief in Opels geschiedenis voort”, zegt Karl-Thomas Neumann, CEO bij Opel, in een persbericht. “Met zijn grote actieradius maakt de Ampera-e elektrische mobiliteit geschikt voor de dagelijkse praktijk.”

Actieradius

Tijdens de NEDC-cyclus (New European Driving Cycle, gestandaardiseerde testrit) behaalde de Ampera-e een actieradius van ruim 500 kilometer. Opel laat in een persbericht echter weten dat dit bereik in de praktijk lager uitvalt. Factoren als weg- en weersomstandigheden, rijgedrag en belading spelen hierbij een belangrijke rol.

Daarom werd de auto ook getest volgens het WLTP-snelheidsprofiel, dat beter overeenkomt met de praktijk. Op basis van deze test werd een gemiddelde actieradius van 380 kilometer bereikt.

Sportwagen

De Ampera-e is geen sportwagen, maar biedt wel vergelijkbare prestaties. De elektromotor, met een vermogen van 150 kilowatt, zorgt ervoor dat de elektrische auto van 0 naar 50 kilometer per uur optrekt in slechts 3,2 seconden.

Het batterijpakket van 60 kilowattuur is onder de vloer van de auto gemonteerd, zodat het interieur ruimte biedt voor vijf personen en een bagageruimte van 381 liter.

Paris Motor Show

De Ampera-e is te zien op de Paris Motor Show. Verschillende merken grijpen de Autosalon aan om nieuwe, elektrische modellen te presenteren.

Bron: Opel | Beeld: Opel