01-10-2016 07:29 | Door: Hidde Middelweerd

Renault presenteert, naast de vernieuwde Zoe met verhoogde actieradius, de Trezor Concept op de Paris Motor Show. Deze sportieve concept-car heeft een elektromotor van 350 paardenkracht en accelereert van 0 naar 100 kilometer per uur in slechts 4 seconden.

Dit meldt Renault in een persbericht.

Elektrische luxebolide

De Trezor Concept heeft een chassis dat uit koolstofvezel bestaat. Hierdoor weegt het 4,7 meter lange voertuig slechts 1.600 kilo. De luxebolide beschikt daarnaast over twee batterijen, om de imposante elektromotor aan te drijven. Elke batterij heeft zijn eigen koelsysteem.

Interessant detail: op de plek waar normaal gesproken de tankklep te vinden is, pronkt een analoge meter die het laadniveau aangeeft. Over de actieradius is echter nog niets bekend.

Zelfrijdend

De luxebolide beschikt daarnaast over een zelfrijdende functie. Als de auto in deze stand rijdt, verandert de externe verlichting, zodat andere verkeersdeelnemers weten dat hij in autonome stand rijdt.

Het stuur verbreedt zich wanneer de Trezor Concept in autonome stand rijdt, vergelijkbaar met een bioscoopscherm.

Zoe

Eerder kondigde Renault al aan een vernieuwde Zoe op de markt te brengen. De volledig elektrische personenauto wordt uitgerust met een sterkere batterij, waarmee de actieradius wordt verdubbeld naar 400 kilometer.

Bron: Renault ¦ Foto's: Renault