03-10-2016 07:01 | Door: Hidde Middelweerd

Ook Mercedes heeft de Paris Motor Show aangegrepen om een elektrische concept-auto te presenteren. De zogeheten Generation EQ is de eerste in een reeks van volledig elektrische modellen die Mercedes onder het merk EQ gaat uitbrengen.

EQ, dat staat voor Electric Intelligence, wordt de naam van een nieuwe generatie voertuigen van Mercedes-Benz die enkel door batterijen worden aangedreven.

Actieradius van 500 kilometer

De Generation EQ heeft het uiterlijk van een sportieve SUV en wordt aangedreven door twee elektromotoren, op de voor- en achteras. De batterij is verwerkt in de vloer van de auto. De elektrische auto krijgt een actieradius van maximaal 500 kilometer.

Het design van de SUV is dermate gestroomlijnd dat het de luchtweerstand reduceert. Zo zijn de zijspiegels vervangen door camera’s en zijn de ruitenwissers verborgen.

Het chassis is gemaakt van staal, aluminium en koolstofvezel, wat zorgt voor een licht gewicht.

Modulair

Wat de Generation EQ extra interessant maakt, is zijn modulaire opbouw. Dit houdt in dat verschillende onderdelen gemakkelijk te vervangen zijn of uitgebreid kunnen worden met andere/nieuwere versies. Een goed voorbeeld hiervan is de batterij: doordat verschillende componenten schaalbaar zijn, kan het vermogen ervan in de toekomst verhoogd worden naar 300 kilowattuur.

Elektrische auto

De strijd rondom elektrische auto's is nu echt losgebarsten. In de afgelopen week presenteerden ook Volkswagen en Opel een nieuw model op de Paris Motor Show. Renault presenteerde een nieuwe batterij, waarmee het bedrijf de actieradius van de Zoe verdubbelt.

Bron: Daimler ¦ Foto's: Daimler